Platbuik en Vuurjuffer

Er komen toch vaker libellen in mijn tuin dan ik eerst dacht. Vanmiddag heeft een Platbuik mijn tuin ontdekt, hij zit in het topje van de hoogste spriet van mijn gesnoeide laurier-heg. Hij vertoont territoriaal gedrag, gaat steeds weer op het sprietje zitten na even een klein rondje te hebben gevlogen. Een enkele keer wordt hij belaagd door een snel langsvliegende merel, maar dan vliegt hij bedaard een beetje omhoog zodat de merel onder hem door scheert, en gaat dan weer rustig zitten op zijn sprietje. Vanwege dit gedrag vermoed ik dat het een jong mannetje is, er is nog niets te zien van blauwe berijping. Het grappige is dat hij nu al meer dan een uur op deze plaats zit…

Verder zag ik vandaag een prachtig helrood mannetje Vuurjuffer, en een blauwe waterjuffer die ik niet lang genoeg kon waarnemen om te bepalen om welke soort het ging. Vlinders? Nog geen één gezien helaas…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.